1. Haberler
  2. Genel
  3. Hem serinletici, hem de sağlıklı

Hem serinletici, hem de sağlıklı

featured

Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Osmanlı saray mutfağının en sağlıklı miraslarından biri olan reyhan şerbetinin yaz aylarında hem serinletici hem de şifa kaynağı bir içecek olduğunu söyledi.
Prof. Dr. İlban, sıcak havalarda popülerliği artan reyhan şerbetinin sindirim sistemine iyi geldiğini ve ödem atmaya yardımcı olduğunu belirtti. Osmanlı saray mutfağında önemli bir yere sahip olan şerbetin günümüzde Türkiye genelinde yeniden ilgi görmeye başladığını vurguladı.
“Reyhan şerbeti, hem sindirim sistemine hem de ödem atmaya inanılmaz faydalı olan bir içecek” diyen İlban, reyhan yapraklarından elde edilen şerbetin evlerde kolayca hazırlanabileceğini ifade etti. Geleneksel olarak daha çok doğu illerinde yaygın tüketilen şerbetin, son yıllarda ülke genelinde rağbet gördüğünü kaydetti.
Prof. Dr. İlban, reyhan şerbetinin temel malzemesinin reyhan bitkisi olduğunu ancak lezzetini artırmak için toz şeker, kakule, karanfil, taze limon veya limon tozu, yıldız anason ve tarçının da kullanıldığını belirtti. İlban, bu malzemelerin miktarının hazırlanacak şerbetin litresine göre ayarlanabileceğini sözlerine ekledi. Reyhan şerbeti ayrıca Burhaniye Uygulama Otel’inde de ziyaretçilere ikram ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hem serinletici, hem de sağlıklı
Yorum Yap
Giriş Yap

Cadde News ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.