1. Haberler
  2. Eğitim
  3. SANCAKTEPE KAYMAKAMI AHMET KARAKAYA: İSTANBUL’DA ÖNE ÇIKAN BİR İLÇEYİZ

SANCAKTEPE KAYMAKAMI AHMET KARAKAYA: İSTANBUL’DA ÖNE ÇIKAN BİR İLÇEYİZ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sancaktepe’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Sancaktepe’de bir yıl boyunca Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi tarafından 2600 çeşitli branşlar da açılan Kurslarda 75.000 kursiyer eğitim aldı. Kursiyerlerin hazırladıkları sergiler, halk oyunları ve Sancaktepe’de görev yapan öğretmenlerin sergilediği yöresel halk oyunları Sancaktepe’den tam not aldı.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Halk Eğitim Müdürü Ertuğrul Selçuk Karakurt, Sancaktepe ilçe protokolünün hazır bulunduğu Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sancaktepe Halk Eğitim merkezinde kursiyerlerin hazırladıkları serginin kurdele kesimi 6 Haziran Perşembe günü yapıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası çeşitli etkinlikler kapsamında Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi ana binasında sene sonu sergi açılışı. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde Türk Halk Müziği konseri ve Öğrenmenler Halk Oyunları Topluluğu gösterisi. Sarıgazi Bölgesi Demokrasi Caddesinde Açık Hava Karma sanat sergisi, Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Ek binasında Okuma Yazma Belge töreni düzenlendi.

KAYMAKAM KARAKAYA: “İSTANBUL’DA ÖNE ÇIKAN BİR İLÇEYİZ”

Sancaktepe’nin aydınlık yüzü olan hanım efendilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “ilçemize yakışan bina yapılarak hanımlarımızın kullanabileceği bir binamızın projesini incelediğimiz günü hatırlıyorum. Kısa sürede ilçemize yakışır halk eğitim binamızın hizmete girmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Sancaktepe İlçe Halk eğitim merkezimiz 2600 kurs ile 75 bin kursiyerimize eğitim verdi. Hizmetlerinden dolayı tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum. Halk eğitim alanında İstanbul’da öne çıkan bir ilçeyiz. Halk eğitim merkezimiz birçok alanda başta kadınlarımız olmak üzere tüm alanlarda başarılı eğitim vermeye devam edecektir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI YEĞİN: “GÜZEL BİR MEKANDAYIZ”

Hazırlanan sergide emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, “çok güzel bir mekandayız. Burası için beyaz saray dediler ama adı çok güzel. Buraya Halkın evi diyelim. Emeği gecen herkesten Allah razı olsun böyle güzel bir mekanı Sancaktepe’mize kazandırdılar” dedi.

HALK EĞİTİM MÜDÜRÜ KARAKURT: “SANCAKTEPE’NİN 25-30 YILINA DAMGA VURACAK ESERLERE İMZA ATILDI”

Sergi açılışında yeni yapılan Sancaktepe Halk Eğitim binasında emeği geçenlere teşekkür ederek yıl boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Sancaktepe Halkı Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Selçuk Karakurt, “Sancaktepe’de 2600 kurs açtık. Kurslarımızda 75.000 kursiyerimiz eğitim aldı. 25.000 Açık Lise, Açık Ortaokul Öğrencisi ile Türkiye ve İstanbul’da en yüksek rakamlara ulaşıldı. Üç milletler mülteciler yüksek komiserliğinden UNHCR proje kapsamında ilçemize endüstriyel mutfak endüstriyel pastacılık atölyesi konfeksiyon atölyesi cam Çini ve seramik atölyesi kazandırıldı.

 

Yapılan bu yatırımlarla Sancaktepe’nin gelecek 25-30 yılına damga vuracak eserlere imza atıldı. Sarıgazi bölgesine ek binamız, Emek Mahallesi’ne atölyeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde öğretmen akademisi ile yaygın eğitimi halka ulaştırma anlamında çok önemli noktalara gelindi. Kurum temsiliyeti anlamında İstanbul’da mimarisi ile ön plana çıkan ve kurum temsiliyeti adına muazzam niteliklere sahip olan bir binamız hizmet vermeye başladı.

 

İş ve istihdam anlamında hem usta öğreticilere hem de kursiyerlerimize üretmiş oldukları konfeksiyon pasta ve yemek üretimi ile ev ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Yine şehrimizin muhtelif yerlerinde satış noktaları oluşturarak üretilen ürünlerin ve Çini seramik cam başta olmak üzere diğer her türlü üretilen ürünlerin satışını da amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Kaymakam Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Alper yeğin ve ilçe protokolü sergiyi gezdi. Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri tarafından yapılan sergi ve halk oyunları gösterileri Sancaktepe protokolü başta olmak üzere tüm Sancaktepe halkı tarafından tam not aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SANCAKTEPE KAYMAKAMI AHMET KARAKAYA: İSTANBUL’DA ÖNE ÇIKAN BİR İLÇEYİZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin