1. Haberler
  2. Eğitim
  3. SANCAKTEPE TEKNOLOJİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ, VİZYON SAHİBİ GENÇLER YETİŞTİRİYOR!

SANCAKTEPE TEKNOLOJİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ, VİZYON SAHİBİ GENÇLER YETİŞTİRİYOR!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılında Eğitim Öğretime başlayan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, Teknoloji müfredatı uygulayan ilk proje Anadolu İmam Hatip Lisesi olduğunu dile getiren Okul Müdürü Enes Oruç, “Milli manevi değerlerine bağlı, akademik çalışmalar ile Mühendislik vizyonuna sahip gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Teknoloji müfredatı uygulayan ilk proje okulu olan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi verdiği eğitim ile göz doldurmaya devam ediyor. Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Enes Oruç okul hakkında gazetemize bilgi verdi.

Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Enes Oruç, “Okulumuz yabancı dil, hazırlık artı 4 yıl olmak üzere 5 yıl eğitim vermektedir. Okulumuzu tercih etmek isteyen öğrenciler 8 sınıf sonunda girmiş oldukları LYS sınavı ile beraber E-Okul sistemi üzerinden tercih yapılarak öğrenci kabul etmektedir. Ülkemizin her bölgesinden öğrenci kabul yapan okulumuz geçen yıl taban puan olarak 450 ile yüzdelik dilimi olarak %6.39 ile öğrenci kabulü gerçekleştirmiştir. Okulumuzda 5 temel esas üzerine eğitim verilmektedir 1) Temel hazırlık sınıfında yaklaşık 800 saat İngilizce eğitimi vererek yabancı dil konusunda yeterli seviyeye öğrenciyi ulaştırmak istemekteyiz. 2) Temel teknoloji alanında hem zorunlu dersler hem de atölye çalışmaları ile beraber robotik kodlama, elektronik programlama, mobil uygulama, Web uygulamaları, siber güvenlik ve benzeri dersler vererek Mühendislik vizyonu kazandırmak arzusundayız. 3) Temel ilke Sen lisansı müfredatı uygulayarak öğrencilerimizi liseden sonra Türkiye çapında akademik kariyer olarak iyi olan üniversitelerin Mühendislik vizyonuna öğrenci hazırlamaktayız. 4)  Öğrencilerimize sosyal alandaki gelişmelerini ilerletmek için spor, sanat başlıkları üzerine birçok etkinliklerimiz mevcuttur. 5) Öğrencilerimizin Müslüman Ahlakı ve Manevi değerlere sahip Anadolu iftarı kazanmış bireyler olarak yetişmesini hedeflemekteyiz.

Okulumuzda özellikle Teknofest çalışmaları kapsamında ortalama 25 ile 30 takım ile başvurarak ders aldıkları teorileri, pratik hayatta kullanabilecekleri projelere dönüştürmeleri, ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılarak derece almalarını istemekteyiz. Öğrencilerimizin vizyonlarını genişletmek için teknik fabrika gezileri planlamaktayız. Bugüne kadar Ankara Tusaş Uçak Fabrikası, Eskişehir TEI Tuşaş Uçak Motor Fabrikası, Bursa Gemlik TOG yerli araç fabrikası, Vestel gibi birçok yerli firmamızı öğrencilerimiz ile beraber ziyaret ederek Mühendislik vizyonunu kazandırmak arzusundayız. Okulumuzda Akademik olarak tamamen fen Lisesi müfredatı uygulanmaktadır. Yine öğrencilerimizi desteklemek için yaz aylarında yabancı dil teknoloji ve üniversite hazırlık kampları yapmaktayız. Özellikle üniversite hazırlık kampları 11 ve 12 sınıfta yoğun bir şekilde teknoloji akademi başlığı adı altında sürdürmekteyiz. LGS’ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SANCAKTEPE TEKNOLOJİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ, VİZYON SAHİBİ GENÇLER YETİŞTİRİYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin