1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. ÖĞRETMENİM

ÖĞRETMENİM

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk heyecanım, ürkek gözlerimi ilk görenim, gözleriyle içimi ısıtanım, sulu gözlü en şımarık halimde kahrımı çekip, ilk harfi öğretenim bir harfe kırk yıl hesabından ömür boyu köle olmam gerekenim ne diyeyim, En kıymetli olması gerekenim…

Konu sen olunca kelimeleri seçerek gerekirse defalarca silerek tekrar tekrar en güzel şekil de yazmam gerekensin. Sen geldiğin yerde ayağa kalkmam gereken kişisin, sana hitap ederken ellerimi önümde bağlamam gerekensin, sen hayatımızın en önemli farkısın. İyiyi kötüden, güzeli çirkinden haklıyı haksızdan, doğruyu yanlıştan ayırmamı öğreten sevgili Öğretmenim. Seni üzdüğümüz için toplum olarak senden özür dileriz.

Öğretmenin ne anlama geldiğini toplumca unuttuk.

Ey Millet! Ne yapıyorsunuz?

Öğretmen Kendi geleceğin, hayallerinin köprüsü, en çok ihtiyaç olanın…

Unutma!

Dik durmak istiyorsan, öğretmenin boynunu eğmeyeceksin.

İtibar görmek istiyorsan öğretmeni itibarsızlaştırmayacaksın.

Değer görmek istiyorsan öğretmene değer vereceksin.

Güçlü olmak istiyorsan öğretmeni güçlü kılacaksın.

Sözünün dinlenmesini istiyorsan öğretmenlerini dinleyeceksin.

Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Tüm mesleklerin başıdır. Toplumun inşasında olumlu veya olumsuz çok önemli rolü vardır.

Konu öğretmenlerimiz olunca öğrencisi tarafından silahla görevi başında Şehit edilen sevgili İbrahim Oktugan hocamıza rabbimden rahmet, ailesine sabırlar dilerim. Adli makamlara intikal ettiği için bu konuya süreç tamamlana kadar giremeyeceğimi anlayışla karşılamanızı istiyorum.

Ancak sebep ne kadar da acı olsa, bugün öğretmenlerimizi konuşacak isek o zaman en baştan başlayalım. Devlet öğretmenlerini sosyal ve ekonomik olarak korumak ve kollamak için gerekli tüm tedbirleri almalıdır. En basit şeyler de şikayet edilmelerini engellenmeli, okulların içinde, kim öğretmen kim veli öğrenci bunların hangisi olduğunun belli olmadığı hale gelinmesine sebep olan yönetmelikler derhal değiştirilip saygı değer Öğretmenlerimizin, kaprisli velileri ile şımarık öğrencilerin ellerinde maskara olmalarının önlerine geçilip ayrıca en basit şeyde Öğretmenlerimizi müfettiş önüne çıkartan, Öğretmenlerimizin enerjilerini boşa harcamasını sağlayan ve olumsuz motivasyon oluşturan kimin faydasına olduğu belli olmayan tüm yönetmeliklerin ivedi bir şekilde iptal edilmesi gerekmededir.

Başta televizyon dizileri olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimize verilen rollerin, sokakta vücut bulduğu göz önüne alınarak. Kötü örnek oluşturacak hiçbir role asla izin verilmemesi gerektiğinin altını çiziyorum.

Selamünaleyküm sağlıcakla kalın.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÖĞRETMENİM

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin