1. Haberler
  2. Gündem
  3. SANCAKTEPE GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

SANCAKTEPE GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

SANCAKTEPE 

Sarıgazi bölgesinde İlk kıblemiz Mescid-i Aksa, Kudüs ve Gazze için Sancaktepe’den Gazze’ye Destek Platformu ve Sancaktepe Gazze için yürüdü. Sancaktepe’den Gazze’ye Destek Platformu üyeleri Filistin ve Gazze’de yaşanan soykırıma dur demek için bir araya geldi.

6 Haziran Perşembe günü Sancaktepe Gazze için Sarıgazi Metro Durağından Fatma Fitnat Hanım Camine kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı. Yürüyüşle sık sık kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD sloganları atan kalabalık İslam ülkelerine Filistin’e sahip çık çağrısında bulundu. Dövizler ve sloganlar ile yürüyüş yapan Sancaktepe Gazze Platformu üyeleri ve kalabalık Fatma Fitnat Hanım Camii önünde yapılan basın açıklaması ve dua ile dona erdi.

 

Vurulan, yıkılan hastaneler, okullar, evler ve bunların altında kalarak can veren bebekler için, şehit olan çocuklar, kadınlar, mücahitler için buradayız diyen kalabalık Fatma Fitnat Hanım Camii önünde basın açıklamasını Platform üyesi Enes Oruç’un yaptığı basın açıklaması;

 

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız! Vurulan, yıkılan hastaneler, okullar, evler ve bunların altında kalarak can veren bebekler için, şehit olan çocuklar, kadınlar, mücahitler için buradayız! Gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar, çaresiz ihtiyarlar ve süt kokulu bebekler adına vicdanların sesi olmak için buradayız! Sancaktepe’den Gazze’ye Destek Platformu olarak halkımıza, devletimize ve dünyaya sesleniyoruz! Kana doymayan, işgalci, katil, Siyonist İsrail terör devletini lanetlemek; Mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için buradayız!

 

Kudüs’e selam olsun! Gazze’ye selam olsun! Selam olsun Filistin halkının haklı mücadelesine! Selam olsun ülkesi için halkı için mücadele eden, can veren mücahitlere. Değerli Basın Mensupları; değerli Katılımcılar; insanlığın vicdan sesi olan değerli Sancaktepe halkı! Terörist İsrail kana doymuyor. Silahlarla, bombalarla Gazze’de savaş suçu işliyor. Gazze’de, katil İsrail tarafından soykırım yapılıyor. Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katlediliyor. Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, sığınaklar bombalanıyor! İsrail, bir devlet değil terör örgütüdür. Yerleşimcileri halk değil birer hırsızdır. İsrail bir devlet olsaydı işleyen bir huhuku olurdu Bunlar tam bir çete, eli kanlı katil gibi sivil ayrımı yapmaksızın katliam yapıyorlar.

 

İnsan olarak, Sancaktepe halkı olarak, Sancaktepe’de faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz mümkün değildir! Uluslararası toplum, medeni (!) Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İki yüzlü batılı kurumlar, Gazze’de başını kuma gömmüştür. İsrail terör devletinin vahşetine karşı (gecikmeli de olsa) Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkeleri ve o ülke siyasetçilerini, halklarını gönülden tebrik ediyoruz Fakat bunlar yetmez. Filistin’in özgürleşmesi, dünyanın bu vahşet yükünden kurtulması ve insanlığın vicdanının özgürleşmesi için tüm ülkelerin Filistin halkının ve devletinin yanında yer alması gerekiyor. Dünya için büyük bir bela olan bu Siyonist zihniyete karşı önce insanlık, sonra inancımız için tüm insanlığı ayağa kalkmaya, boykot yapmaya, eylemlere katılmaya, sosyal medya çalışmaları yapmaya davet ediyoruz.

 

Bu vahşetin bitmesi için Firavuna karşı olmak yetmez, Musa’nın yanında da durmak gerekiyor. Tarihi,, katliam ve ayrımcılıktan ibaret olan İsrail terör devleti, 100 yıldır Filistin halkına zulmediyor. Özellikle 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik alçak ve ahlaksız saldırılarını sürdürüyor. Bu hunharca saldırılar sonucunda bugüne kadar kırk bine yakın Filistinli yaşamını yitirdi ve on binlerce insan yaralandı. Yaşamını yitirenlerin üçte ikisinden fazlası çocuklardan, kadınlardan, yaşlılardan ve hastanede tedavi görürken bombalara maruz kalan insanlardan oluşuyor. Sözde insan hakları savunucusu Batı, ateşkes çağrılarını engelliyor, İsrail’e etkin bir biçimde silah ve siyasi destek veriyor, akıl almaz bir tutum içinde Filistinlilerin haklarını savunan protestocuları dahi susturarak gözaltına alıyor.

 

Üzülerek görüyoruz ki sadece batılı ülkeler değil Müslüman olduğunu ifade eden ülkeler de bu vahşet karşısında sessiz kalarak İsrail terör devletini desteklemiş oluyorlar. İnsanlığın onuru için vicdanlı insanlara sesleniyoruz. Ey Müslüman Alemi!!! O bebekler parçalanırken çocuğunuzun yüzüne nasıl bakıp rahat ediyorsunuz? Ey İnsanlık!!! Ağaca, hayvana sahip çıkıyorsunuz bu masum çocuklara niçin sahip çıkmıyorsunuz? Niçin Siyonist destekçilerine dur demiyorsunuz? Ey Müslümanların gösterişli liderleri!! Reklam yaptığınız tanklarınız, toplarınız, petrolününüz nerede ? Bu vahşete karşı kullanmayacaksınız da ne zaman kullanacaksınız? Avrupa’da bir ülkede bir dergiye yapılan saldırı sonucunda ölen insanlar için kol kola yürüyen liderler neredesiniz? ‘Müminler birbirlerini sevmede bir beden gibidir’ buyuruyor efendimiz aleyhisselam. Müminlerin bedenleri parçalanıyor neredesiniz?

 

Ey dünyanın gelişmiş yapıları, Birleşmiş Milletler, Uluslararası adalet divanları, İslam işbirliği teşkilatı neredesiniz. Daha kaç masum ölmeli, kaç hastahane bombalanmalı? Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçları için verdiği kararın arkasında durarak kararın uygulanması için daha etkili olmaya davet ediyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki Üniversiteleri, bilim insanlarını, aydınları, kültür-sanat insanlarını, kanaat önderlerini, İsrail’in sivil Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği şiddet eylemlerine son vermesi için daha güçlü bir şekilde inisiyatif almaya davet ediyoruz. Dünyanın vicdanlı gazetecileri, iş insanları ve tanınmış insanlarını, batılı medya kuruluşlarının meşrulaştırma yarışına girdiği vahşeti, durdurmaları için sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz.

 

Tüm insanlığı, İsrail’e ait, İsrail menşeili ürünleri ve bu insanlık suçuna doğrudan veya dolaylı olarak destek verdiği bilinen markaları boykot etmeye davet ediyoruz. Devletimizin Filistin halkının haklı mücadelesi için yaptığı her türlü çalışmayı desteklediğimizi ifade ediyor Daha fazlasını yapmasını bekliyoruz. Dünyanın birçok yerinde mücadele eden şerefli ordumuzu Filistin halkının koruması için görevlendirilmesini talep ediyoruz. Değerli Sancaktepe halkı, değerli basın mensupları dünyanın neresinde olursa olsun ve kimin tarafından yapılırsa yapılsın her türlü zulme karşı olduğumuzu ve Başkenti Kudüs olan özgür Filistin Devleti kurulana kadar Filistin halkının haklı mücadelesinin yanın olduğumuzu ve olacağımızı ifade ediyor saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SANCAKTEPE GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin