1. Haberler
  2. Siyaset
  3. SELMAN ESMERER; ÖZE DÖNÜŞ, MİLLİ GÖRÜŞ İÇİN ADAYIM DEDİ

SELMAN ESMERER; ÖZE DÖNÜŞ, MİLLİ GÖRÜŞ İÇİN ADAYIM DEDİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Haziran’da gerçekleşecek olan Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi’nde YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer Genel Başkan Adaylığını resmen ilan etti. İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Esmerer; “Yaşanabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurmak için Saadet Partimizin ve Milli Görüş Hareketimizin istikamet ve iktidarı için bütün teşkilat kademelerimiz, GİK ve YİK üyelerimiz, delegelerimizle yaptığımız istişareler sonunda 30 Haziran kongresinde Genel başkan adayı olduğumu ilan ediyorum” dedi.

 

“Milli Görüş Hareketi, ülkemizin en güçlü̈ fikri bütünlüğe sahip, ülkemiz ve İslam âlemi için yarım asırdan fazladır muhteşem faydalar üretmiş saygın bir harekettir.” diyen Esmerer, “Bu saygınlığı korumak ve bu mirasın üzerine daha büyük bir gelecek inşa etmek hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Teşkilatımız Her Geçen Gün Erimektedir

Yaşanan seçim süreçlerine değinen Esmerer, “Saadet Partisi ilkesiz, disiplinsiz ve karanlık bir dehlize sürüklenmektedir. Teşkilatımız her geçen gün erimektedir. Tabanımız hiçbir seçimde iktidarın oy kaybetmesine rağmen Saadet Partisi’ne dönmeyi tercih etmemiştir.” diyerek seçim dönemi ittifaklarına tepki gösterdi.

 

Esmerer açıklamasında; “Saadet Partimiz ne yazık ki yarım asır Erbakan Hocamızla mücadelesini verdiğimiz hiçbir milli meselede istikrarlı ve tutarlı duruş ortaya koyamamıştır. Batı ve batı taklitçisi partileri yeni kurutuluş reçetesi olarak görmek çıkmaz bir yoldur. Saadet Partisi ilk defa kendi amblemi olmadan seçimlere girmiş ve tabanımız oy verecek bir parti bulamamıştır. Erbakan hocamızın biz ve diğerleri diye tanımladığı siyaset sahnesinde Saadet partisi yanlış ittifak projeleri, 6’lı masa ve batılı mutabakat metinleri ile tam olarak diğerleri eksenine kaymaktadır. Partimizin istişare mekanizmaları çalışmaz hale gelmiş, seçim sonrası GİK toplantısında çoğunlukla teşkilatlarımız tarafından istifası istenen başkanlık divanı üyeleri diğer GİK toplantısında teşkilatlarımıza aday olarak dayatılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Milli Görüş Hareketinin Bir Sistem Hareketine Dönüşmelidir

Yaptığı açıklama da Milli Görüşçü Kuruluşlara (MİLKO) da değinen Esmerer, ‘Saadet Partimizin 30 Haziran kongresi klikler, guruplar ve çatışmaların son bulduğu hareketimizin uzun yıllar içerisinde oluşturduğu tüm farklılıklarıyla bir ve beraber olduğu, sosyolojik tabanıyla barıştığı ve ülkemiz ve İslam Dünyası’nın esaslı gündemine kilitlenmiş bir hareket olarak yeniden büyük atılımlar yapmaya adım atmamız gereken bir kongredir. Hep beraber hem Milli Görüş hareketinin bir sistem hareketine dönüşmesine öncülük etmeli, büyük Milli Görüş gövdesini inşa etmeli, Milko kuruluşlarımızı her yönüyle derleyip toparlamalı ve sefere hazır çelikten bir kale haline gelmeliyiz’ dedi.

 

Siyaset Sahnesi Saadet Partisi’ne muhtaçtır

Türkiye’nin siyasi atmosferinde Saadet Partisi’ne olan ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğuna vurgu yapan Esmerer, ‘Siyaset sahnesi Saadet Partimize her zamankinden daha fazla muhtaçtır’ dedi. Esmerer, “Kaybedecek vakit yoktur. Hem içimizde teşkilatımızla hem sosyolojimizle Milli Görüş ittifakı en acil vazifemizdir. Davamızı, tabanımızı, İslam dünyasını ve ülkemizin geleceğini Küreselcilere, Siyonistlere, emperyalistlere CHP’ye ve Ak Partiye veya daha başka birbirinden farklı olmayan taklitçi düşüncelere bırakamayız. Bu manevi görev hepimiz için sorumluluktur. Hep beraber büyük Milli Görüş gövdesini var etmek için çağrımız Milli Görüş İttifakıdır” dedi.

 

30 Haziran’da Genel Başkanlığa Adayım

Açıklamasının sonunda 30 Haziran kongresine değinen Esmerer, “Yaşanabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurmak için Saadet Partimizin ve Milli Görüş Hareketimizin istikamet ve iktidarı için bütün teşkilat kademelerimiz, GİK ve YİK üyelerimiz, delegelerimizle yaptığımız istişareler sonunda 30 Haziran kongresinde Genel başkan adayı olduğumu ilan ediyorum. Mevcut durumdan, yaşanan sıkıntılardan, klik yönetiminden rahatsız tüm teşkilatlarımızı ve delegemizi bu manevi göreve destek vermeye çağırıyorum” dedi.

 

Erbakan’ın Kabrini ziyaret etti

Basın açıklamasının ardından beraberindeki heyetle Milli Görüş’ün Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret ederek dua etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SELMAN ESMERER; ÖZE DÖNÜŞ, MİLLİ GÖRÜŞ İÇİN ADAYIM DEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin