1. Haberler
  2. Eğitim
  3. GENÇLİK, SOSYAL MEDYA ve GERÇEK DÜNYA

GENÇLİK, SOSYAL MEDYA ve GERÇEK DÜNYA

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Eyüp Sultan ilçesinde okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öğrencisi tarafından vurularak hayatını kaybetmesi sonrası şiddet olayları ülkemizin gündeminde. Yaşanan şiddet olayları toplumsal sorun mu var sorusunu gündeme getirdi. Sağlıkta, Kadına, Öğretmene, öğrencilere, gençlerin kendi yaşıtları arasındaki akran zorbalığı gündemden düşmüyor. Gerçek Dünya ile Sosyal Medya arasında sıkışan geçlerin yaşadıklarını Cadde News Gazetemizin uzman görüşleri ile gündeminde.

Türkiye’de günlük internet kullanımında ortalama 6 saat 57 dakika zaman geçiriyor. Sosyal medya kullanımı ortalama 2 saat 44 dakika. Yediden yetmişe, hepimiz internette dünya ortalamasından bir saatten daha fazla vakit geçiriyoruz. Toplam 6 saat 57 dakika. 42 ülke arasında 20. sıradayız. Sosyal medyada geçirilen zamanda geçlerimiz kullandığı birçok platform takip edilmemekte. Bu durumda insanlar üzerinde sosyal medya üzerine özellikle oyun platformlarının tehlikesine dikkat çekiliyor.

Teknoloji hayatımızın her alanında yerini almış durumda. Sosyal medya gençler başta olmak üzere yetişkinleri de etkisi altına almış durumda. Bu durum gerçek dünya ve sosyal medya dünyası arasında büyük farklara sebebiyet veriyor. Gençlerde özellikle akran zorbalığı, fiziksel şiddet, isim takma, alay ve tehdit etmek gibi pek çok farklı şekillerde görülebiliyor. Gerçek Dünya ile Sosyal Medya arasında sıkışan geçlerin yaşadıklarını Cadde News Gazetesi işin uzmanları Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzm. Klinik Psikolog Zeliha Gündebahar, Eğitimci ve Yazar Ömer Aydın ve Temiz Toplum Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Demir’in görüşlerini aldı.

ÖMER AYDIN: “AHLAK VE MANEVİYAT EN ETKİLİ GÜÇTÜR!”

Ahlak ve maneviyat önemine vurgu yapan Eğitimci ve Yazar Ömer Aydın, “Son yıllarda artan şiddet, yaralama, intihar, öldürme gibi durumların neden arttığını çok iyi tespit etmeden çözüme ulaşmak adeta imkansızdır. Ruhsuz insanın canlı kalamayacağı gibi maneviyatsız insanda psikolojik olarak dengeyi sağlayamaz, hatalar yapmak ile karşı karşıya kalır. Ahlak ve maneviyat açılarından zayıf insan bilgi ve beceri sahibi oldukça daha tehlikeli bir varlık haline dönüşme riski ile karşı karşıya kalır. İnsanın ruhsal denge için sahip olması gereken değerleri biyolojik, sosyolojik, psikolojik, fizyolojik, ve teolojik açılardan her zaman iyi seviyelerde olması gerekir. Vicdanın aktif olmadığı bir insanda insanlık zayıflar, yanlışlar doğru gibi gözükmeye, doğrular yanlış gibi gözükmeye başlar. Bu sebeple mutlaka ama mutlaka her gün bedensel sağlığımız için oksijen, su ve besin aldığımız gibi inanç, ruh dünyamızı besleyecek güçlendirecek geliştirecek çalışmaları her gün hiç aksatmadan düzenli ve sistemli bir şekilde yapmak insanı koruyabilecek iradesini doğru yönetebilecek en etkili güçtür” dedi.

ZELİHA GÜNDEBAHAR: “AİLE YAPISINI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE GÜÇLENDİRMEK”

Ailede şiddeti rol model alan çocuklara dikkat çeken, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzm. Klinik Psikolog Zeliha Gündebahar, “Şiddeti önlemeye yönelik yapılan çalışmalar şiddeti engelleme konusunda yetersiz kaldığı için toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum yalnızca şiddete uğrayan bireyi değil, bireyin içinde bulunduğu çevresini de olumsuz olarak etkilemektedir. Özellikle içinde şiddet barındıran ailede şiddeti rol model alan çocuk, yaşamının ilerleyen dönemlerinde bir istismarcı olabilmekte veya çocukta korku, çekingenlik ve saldırganlık gibi olumsuz kişisel özellikler görülebilmektedir. Küçük yaşta bir çocuk, büyüdüğü ortamda sözel ve fiziksel şiddete maruz kalıp, aşağılandığında ileride şiddete daha eğilimli olmaktadır. Bu durum şiddet döngüsünün artarak devam etmesine yol açmaktadır. Öyleyse bu konuda alınabilecek önlemlerin en başında aile yapısını sağlıklı bir şekilde güçlendirmek ve duygu düzenlemede ebeveynlerin çocuklarına sağlıklı birer rol model olabilmesi gelmektedir” dedi.

MEHMET DEMİR: “YÖNETMELİKLER DEĞİŞTİRİLMELİ”

Konu öğretmenlerimiz olunca öğrencisi tarafından silahla görevi başında Şehit edilen sevgili İbrahim Oktugan hocamıza rabbimden rahmet, ailesine sabırlar dileyen Temiz Toplum Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Demir, “Ancak sebep ne kadar da acı olsa, bugün öğretmenlerimizi konuşacak isek o zaman en baştan başlayalım. Devlet öğretmenlerini sosyal ve ekonomik olarak korumak ve kollamak için gerekli tüm tedbirleri almalıdır. En basit şeyler de şikayet edilmelerini engellenmeli, okulların içinde, kim öğretmen kim veli öğrenci bunların hangisi olduğunun belli olmadığı hale gelinmesine sebep olan yönetmelikler derhal değiştirilip saygı değer Öğretmenlerimizin, kaprisli velileri ile şımarık öğrencilerin ellerinde maskara olmalarının önlerine geçilip ayrıca en basit şeyde Öğretmenlerimizi müfettiş önüne çıkartan, Öğretmenlerimizin enerjilerini boşa harcamasını sağlayan ve olumsuz motivasyon oluşturan kimin faydasına olduğu belli olmayan tüm yönetmeliklerin ivedi bir şekilde iptal edilmesi gerekmededir” ifadelerini kullandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GENÇLİK, SOSYAL MEDYA ve GERÇEK DÜNYA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin